Blogg

Sellerirotsalat 400 g sellerirot - renset og i terninger 2 - 3 ss olivenolje 1 - 2 ts chiliflak 2 sjalottløk finhakket 300 gram crème fraîche 4 ts dijon sennep 2 ts hvitvinseddik 4-6 ts sukrinmelis Salt og pepper 2 neve valnøtter grovhakket Timian eller kruspersille 1. Forvarm ovnen til 200°C. 2. Bland sammen olje, salt, pepper og chiliflak og vend sellerirotbitene i oljeblandingen. 3. Ha terningene på et bakepaprikkledd stekebrett sammen med en liten varmebestandig skål med vann. 4. Stek på nest nederste rille i ca 20 minutter. Vend bitene innimellom. 5. Bland creme fraiché, sennep, hvitvinseddik, sukrinmelis, salt og pepper i en romslig bolle. 6. Tilsett sellerirotterningene (avkjølt) og finhakket sjalottløk i bollen med det andre. Rør godt. 7. Dryss over hakkede valnøtter og urter.