Sellerirotsalat
Bailine Asker • August 31, 2022
Et godt alternativ til potetsalaten!
Sellerirotsalat
400 g sellerirot - renset og i terninger
2 - 3 ss olivenolje
1 - 2 ts chiliflak
2 sjalottløk finhakket
300 gram crème fraîche
4 ts dijon sennep
2 ts hvitvinseddik
4-6 ts sukrinmelis
Salt og pepper
2 neve valnøtter grovhakket
Timian eller kruspersille
1. Forvarm ovnen til 200°C.
2. Bland sammen olje, salt, pepper og chiliflak og vend sellerirotbitene i oljeblandingen.
3. Ha terningene på et bakepaprikkledd stekebrett sammen med en liten varmebestandig skål med vann.
4. Stek på nest nederste rille i ca 20 minutter. Vend bitene innimellom.
5. Bland creme fraiché, sennep, hvitvinseddik, sukrinmelis, salt og pepper i en romslig bolle.
6. Tilsett sellerirotterningene (avkjølt) og finhakket sjalottløk i bollen med det andre. Rør godt.
7. Dryss over hakkede valnøtter og urter.