Sellerirotsalat

Bailine Asker • August 31, 2022

Et godt alternativ til potetsalaten!

Sellerirotsalat

400 g sellerirot - renset og i terninger
2 - 3 ss olivenolje
1 - 2 ts chiliflak
2 sjalottløk finhakket
300 gram crème fraîche
4 ts dijon sennep
2 ts hvitvinseddik
4-6 ts sukrinmelis  
Salt og pepper
2 neve valnøtter grovhakket
Timian eller kruspersille

1. Forvarm ovnen til 200°C.
2. Bland sammen olje, salt, pepper og chiliflak og vend sellerirotbitene i oljeblandingen.
3. Ha terningene på et bakepaprikkledd stekebrett sammen med en liten varmebestandig skål med vann.
4. Stek på nest nederste rille i ca 20 minutter. Vend bitene innimellom.
5. Bland creme fraiché, sennep, hvitvinseddik, sukrinmelis, salt og pepper i en romslig bolle.
6. Tilsett sellerirotterningene (avkjølt) og finhakket sjalottløk i bollen med det andre. Rør godt.
7. Dryss over hakkede valnøtter og urter.





By Bailine Asker March 25, 2020
The new season is a great reason to make and keep resolutions. Whether it’s eating right or cleaning out the garage, here are some tips for making and keeping resolutions.
By Bailine Asker March 25, 2020
There are so many good reasons to communicate with site visitors. Tell them about sales and new products or update them with tips and information.
By Bailine Asker March 25, 2020
Write about something you know. If you don’t know much about a specific topic that will interest your readers, invite an expert to write about it.