Fersk suppe og kjøtt med sursøt saus

Ingredienser

ca 800g storfekjøtt for eksempel høyrygg eller bibringe med ben

vann

2 ts salt

pepper

1 lite kålhode

 2 gulrøtter

 2-3-skiver sellerirot i terninger

 1 neve persillerot i terninger

 1/2 purre

Ingefær pulver og muskatnøtt

Sursøt løksaus:

·         1 ss smør

·         1/2 løk

·        1,5 ss hvetemel

·         2,5 dl kjøttkraft

·         ca 1 ts eddik

·         1 ss sukker

·         salt

Klot:

1 egg

litt melk

ca 4-5 ss hvetemel

salt

muskatnøtt

Slik gjør du

Denne porsjonen passer til 2-3 personer

Denne oppskriften gir deg to retter. Server først suppen, og deretter det kokte kjøttet du lagde suppen på sammen med kokte poteter, kokt kålrot og sursøt saus.
Velbekomme!
Slik gjør du:
Kjøttet kokes i hele stykker. Legg kjøttet i en passende stor kasserolle og fyll på med vann til det dekker. Kok opp uten lokk og skum godt. Tilsett salt. Kok opp og la kjøttet trekke under lokk til det er mørt (ca 2 timer, men gjerne lenger). Rens og del grønnsakene opp i strimler/skiver. Forvell kålen før du putter den i suppen.  
La grønnsakene koke med de siste 20 min. Smak suppen til med salt og pepper, ingefærpulver og muskat.
Ta av kraft til saus.
Saus
Rens og finhakk løken og la den surre seg blank i smør. Rør inn hvetemel og spe med varm kraft, litt om gangen. Rør godt mellom hver speing. Kok opp og la sausen koke ca 10 min. Smak til med eddik, sukker og salt. Sausen skal ha en mild sur-søt smak.

Klot

Visp sammen egg og litt melk. Ha i salt og muskatnøtt. Visp sammen med mel til en fast men lett flytende masse. Ta med spiseskje og hell ned i suppen, La de koke med de siste 20 minuttene. De sveller og blir større under koking.