Hjelp mot smerter i Asker

September 1, 2016

Hjelp mot smerter med Bailine 

Bailine bruker et elektronisk hjelpemiddel i sin opplæring. Det er et apparat som for flere har den bieffekt at det fungerer som elektronisk smertemedisin. 

Bailine er mest kjent for å hjelpe kvinner med vekt- og figurproblemer, men for en del år siden ble Bailine kontaktet av A-hus (Akershus Universitetssykehus), som undret seg over hva Bailine drev med. Sykehuset hadde nemlig mange pasienter som kom til dem for smertebehandling, men en del kvinner fortalte at de hadde fått fjernet mye av smertene ved å få behandling hos Bailine. 

Nå har sykehuset i flere år brukt Bailines elektroniske datastyrte apparat på sine smertepasienter. Over 80 % av pasientene kunne positivt opplyse om at behandlingen førte til smertereduksjon. Du kan selv teste ut smertereduseringseffekten hos Bailine hvis du plages av kroniske smerter. Det har lenge vært kjent at mikro-frekvenser som brukes i TNS-apparater kan ha en smertedempende effekt. Bailine er én variant og bruker makro-frekvenser. Bailine vil ikke fortelle deg hvor effektivt smertedempingen virker - det er våre klienter som forteller dette.

Om smerte 

Smerte beskytter oss mot farer. Men smerten i seg selv kan bli en fiende. Når du har undersøkt årsaken til din smerte nærmere hos din lege, kan svaret være at du har en form for kroniske, langvarige smerter og ender opp med å gå på smertestillende midler resten av livet. Da kan Bailine kanskje være et alternativ eller et tillegg for deg. Mange sier ofte om sine kroniske smerter: "Jeg hater disse smertene. De ødelegger livet for meg. Jeg er skuffet over legene som ikke greier å finne ut hva som er i veien og gjøre meg frisk. Jeg blir virkelig sur på dem når de sier at smertene har 'psykiske årsaker'. Familien min forstår det ikke. Ingen tror smertene mine er virkelige. Jeg føler meg så maktesløs."

Alle vet hvordan både fysisk og psykisk smerte kjennes, men ingen kan egentlig føle en annens smerte. 

Den onde smertesirkelen 

Kroniske smerter kan låse deg fast i en ond sirkel. Her er fire mulige scenarier: 

1. Inaktivitet

 På grunn av smertene forsøker du å unngå fysisk aktivitet, noe som i sin tur gjør kroppen mindre sterk og smidig. Jo svakere og dårligere formen blir, jo mer frustrert og deprimert blir du. Disse negative følelsene kan åpne "smertedøren" og gjøre smertene enda verre enn før.

Undersøkelser i Sports Medicine 14 (2): 1992 viser at muskler hos friske mennesker blir sterkere med elektronisk muskeltrening. Dr. J. M. Kots (1971) påviser at muskelstyrken kan øke fra 38 % til 50 % etter kun 19 dager med elektrotrening. Forskingsrapporter påpeker at økt styrke blir oppnådd både på normalt friske mennesker, så vel som hos veltrente atleter.

2. Overdrivelse 

Du er kanskje fast bestemt på å bevise at du fremdeles kan være fysisk aktiv, så du overanstrenger deg. Dette øker smertene og fører til mer inaktivitet, mer depresjon og sterkere smerter. Enkelte av våre klienter opplever et helt nytt liv etter at de starter med Bailines elektroniske behandling.

3. Mangel på forståelse 

Vennene dine, familien, sjefen og kollegene forstår kanskje ikke at du virkelig har det vondt og avfeier smertene med at det bare er noe du innbiller deg. Du blir enda sintere og mer deprimert enn før. Det å stelle pent med deg selv er en viktig vei for mange. Hos Bailine møter du forståelsesfulle terapeuter som gir deg riktig personlig trening.

4. Overbeskyttelse 

Venner, familie og kolleger pusler om deg og krever ingenting av deg. Dette kan føre til at du føler deg som en invalid og blir mer hjelpeløs enn du egentlig er. Heldigvis er det mulig å bryte den nedadgående spiralen. 

Hos Bailine kan du få starten på et nytt liv både fysisk og psykisk.